Kókuszos habtorta

Kókuszos habtorta

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók:
  • 12 szelethez: 
  • a tésztához: 
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • *
  • a krémhez: 
  • 1 nagy mangó
  • 6 lap zselatin
  • 2,5 dl tejszín
  • *
  • a díszítéshez: 
  • 2 nagy mangó

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A vajat felkockázzuk, összedolgozzuk a kókuszreszelékkel, a liszttel, a cukorral. Egy kivehető aljú kerek piteformába nyomkodjuk. Az előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Közben a krémhez a mangót meghámozzuk, levágjuk a mangóhúst a magról és összeturmixoljuk. Fontos, hogy érett mangót használjunk. A zselatinlapkat hideg vízbe áztatjuk. A mangópüré felét megmelegítjük és feloldjuk benne a kinyomkodott zselatinlapokat, majd hozzáöntjük a maradék mangópüréhez. A tejszínt felverjük és óvatosan hozzáadjuk a mangópürét. Ráöntjük a krémet a tésztaalapra.

A díszítéshez a mangókat meghámozzuk és mindkét oldalon a lehető legközelebb levágjuk a gyümölcsöt a magról. Az így kapott mangódarabokat vékony szeletekre vágjuk, és szépen kirakjuk vele a torta tetejét. Hűtőben legalább egy éjszakán át pihentetjük.

Fotó: Recepttár.hu

Neked ajánljuk