Kókuszkrémes csokoládészelet

Kókuszkrémes csokoládészelet

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 3 db tojás
  • 6 dkg cukor
  • 4 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • csipetnyi só

A krémhez:

  • 3 dl tej
  • 8 dkg kókusz reszelék
  • 1 csomag tejszín-ízű pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 2 evőkanál csokoládékrém

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük cukorral, majd hozzáadunk 2 evőkanál vizet, és elkeverjük. Beleszitáljuk a liszttel elkevert kakaóport, jól összekeverjük. Végül lazán belekeverjük a kakaós masszába a fehérjéből csipetnyi sóval keményre vert tojáshabot.

A masszát sütőpapírral borított tepsin 22 x 20 cm-es lapnak elkenjük. Előmelegített, 180 C-fokos sütőbe tesszük és 10-12 percen át sütjük.

A sütőből kivéve papírral együtt lecsúsztatjuk az asztalra, 2-3 percet pihentetjük, majd lisztezett deszkára fordítjuk, és a papírt eltávolítjuk. Letakarva félretesszük.

A krémhez feltesszük főni a tejet, majd beletesszük a kókusz reszeléket. Kíméletesen, pár perc alatt összefőzzük. Kevés vízzel elkeverjük a pudingport, és a kókuszos tejhez adva, folyamatosan kavarva sűrű krémet főzünk belőle. A tűzről levéve kihűlésig is gyakran megkavarjuk.

Habosra keverjük a vajat cukorral, majd a kihűlt kókuszkrémet is beleforgatjuk.

A kakaós lapot kettévágjuk, az egyik részt megkenjük a csokoládékrémmel, majd rásimítjuk a kókuszkrém ¾ részét. Betakarjuk a piskóta másik felével, és rákenjük a többi krémet. Tálalásig hűtőbe tesszük, majd felszeleteljük

Neked ajánljuk