Kókuszkrémes csokoládé szelet

Kókuszkrémes csokoládé szelet

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 6 dkg cukor
  • 4 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • csipetnyi só

a krémhez:

  • 3 dl tej
  • 8 dkg kókusz reszelék
  • 1 csomag tejszín-ízű pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 2 evőkanál csokoládékrém

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük cukorral, majd hozzáadunk 2 evőkanál vizet, és elkeverjük. Beleszitáljuk a liszttel elkevert kakaóport, jól összekeverjük.

A fehérjéből pici sóval habot verünk, és lazán belekeverjük a kakaós masszába. Sütőpapírral borított tepsin 22x20 cm-es lapnak elkenjük.

Előmelegített, 180 C-fokos sütőbe tesszük, 10-12 percen át sütjük.

A sütőből kivéve lecsúsztatjuk az asztalra, papírral együtt, 2-3 percet pihentetjük, majd lisztezett deszkára fordítjuk, és a papírt eltávolítjuk. Letakarva félretesszük.

A krémhez feltesszük főni a tejet, majd beletesszük a kókusz reszeléket. Kíméletesen, pár perc alatt összefőzzük. Kevés vízzel elkeverjük a pudingport, és a kókuszos tejhez keverjük. Sűrű krémet főzünk.

A tűzről levéve kihűlésig gyakran kevergetjük.

Habosra keverjük a vajat cukorral, majd a kihűlt kókuszkrémet is belekeverjük.

A kakaós lapot kettévágjuk. Az egyik részt megkenjük a csokoládékrémmel. A kókuszkrém ¾ részét rásimítjuk. Betakarjuk a piskóta másik felével, és rákenjük a visszamaradt krémet. Tálalásig hűtőbe tesszük, majd felszeleteljük.

Neked ajánljuk