Kókuszkocka sárgabaracklekvárral és kókuszkrémmel

Kókuszkocka sárgabaracklekvárral és kókuszkrémmel

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 egész tojás
  • 2 evőkanál langyos méz
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 dl tej
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 5 kanál tej
  • 20 dkg cukor
  • 2 púpos kanál cukrozatlan kakaó (ki milyen édesen-kakaósan szereti szereti)
  • pici rum aroma

a hempergetéshez:

  • 15 dkg kókuszreszelék

a töltelékhez:

  • 20 dkg házi baracklekvár

a kókuszkrémhez:

  • 3 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 5 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

A kókuszkrémhez 2 dl tejet felforralunk a cukorral, majd besűrítjük a maradék 1 dl tejben elkevert pudingporral. Kihűtjük, majd habosra keverjük a puha vajjal és a kókuszreszelékkel. Félretesszük.

A tésztához a puha vajat robotgéppel kihabosítjuk a porcukorral, hozzáadjuk a tejben elkevert mézet és a tojást, végül beleforgatjuk a sütőporos lisztet. A masszát simára keverjük, majd egy kb. 20x30 cm-es kizsírozott, kilisztezett (vagy sütőpapírral kibélelt) tepsibe öntjük és elsimítjuk. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt arany barnára sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

A mázhoz a vajat összemelegítjük a tejjel (max. 40 fok legyen), majd belekeverjük a cukorral elkevert kakaóport.

A kihűlt tésztát 4x4 cm-es es kockára vágjuk, a masszába forgatjuk, kissé lecsöpögtetjük, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.

A kockákat félbe vágjuk, megkenjük baracklekvárral, majd csillagcsöves nyomózsákba töltött kókuszkrémmel díszítjük. Végül befedjük a tetejével.

Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük dermedni

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk