Klaszikus rácponty

Klaszikus rácponty

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1,5 kg ponty
  • 1 kg burgonya
  • füstölt szalonna
  • vöröshagyma
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • 3 dl tejföl
  • bors

Elkészítés:

A megtisztított halat, a feje és farka nélkül filézem, besózom, majd vékony szalonnaszeletekkel tűzdelem.

Római tálba rakom a karikázott, főtt krumplit sózva, borsozva.

A pontyot ráteszem és karikázott hagymát, paprikát, paradicsomot rétegzek, utána krumplikarikákat a tetejére.

Végül tejföllel öntöm és lefedve sütöm 45 percig, végén fedél nélkül pirítva.

Tálalható paprikával, paradicsommal, citromszeletekkel.

Neked ajánljuk