Klasszikus túrós rétes

Klasszikus túrós rétes

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Rafinált ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 26 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 2 ek. olaj

A töltelékhez:

  • 5 dkg mazsola
  • 2 cl rumaroma
  • 2 dl tejföl
  • 6 ek. finomliszt
  • 4 ek. kétszersültmorzsa
  • 15 dkg puha margarin
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • 5 tojás
  • 50 dkg túró

A tojásos tejhez:

  • 3,5 dl tej
  • 3 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg olvasztott margarin

Elkészítés:

Gyúrjuk össze a tészta hozzávalóit, borítsunk rá egy forró vízzel kiöblített tálat, és hagyjuk békén fél óráig.

A töltelékhez a mazsolát áztassuk rumaromába. Keverjük habosra a margarint 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal, adjunk hozzá 1 tojássárgáját. Keverjük össze a túrót, a tejfölt, a lisztet és a mazsolát a margarinos krémmel. A fehérjékből verjünk keménytojáshabot a maradék cukorral, majd ezt is keverjük hozzá a krémhez.

A tésztát osszuk ketté, és nyújtsuk őket téglalapokká.

Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és kenjünk ki egy tepsit.

Kenjük meg a tésztákat margarinnal, szórjuk meg őket 2 evőkanál kétszersültmorzsával. Körben oszlassuk el rajtuk a tölteléket úgy, hogy hagyjuk ki a széleket. Hajtsuk vissza a tészta peremét, majd tekerjük fel. A 2 rétest a ráhajtással lefelé tegyük a tepsibe, kenjük meg a tetejüket margarinnal, majd süssük őket a sütőben 20 percig.

Amíg sülnek, melegítsünk tejet, keverjük bele a tojásokat, és a kétfajta cukrot. Öntsük rá a rétesre ha letelt a 20 perc, és újabb 20 perc alatt süssük őket mostmár készre. Időnként kenegessük meg őket vajjal, hogy érezzék a törődést, majd tálaljuk őket vaníliamártással.

Neked ajánljuk