Klasszikus rákóczi túrós

Klasszikus rákóczi túrós

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg teavaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojássárgája
  • reszelt citromhéj

A töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 2 tojássárgája
  • 2 ek méz
  • 5 dkg mazsola
  • 2 ek tejföl
  • 1 ek búzadara
  • reszelt citromhéj
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tojáshabhoz:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg teavaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojássárgája
  • reszelt citromhéj
  • 50 dkg túró
  • 2 tojássárgája
  • 2 ek méz
  • 5 dkg mazsola
  • 2 ek tejföl
  • 1 ek búzadara
  • reszelt citromhéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
  • citromlé
  • baracklekvár

Elkészítés:

Linzertésztát készítünk a fenti hozzávalókból, kézzel a tepsibe nyomkodjuk.

A kb. 1,5 cm vastagságú tésztát félig megsütjük. A tésztát vékonyan megkenjük baracklekvárral, majd erre rásimítjuk a kikevert túrókrémet. A túrókrémbe méz helyett cukrot is lehet tenni.

A tojásfehérjét a pár csepp citromlével habbá verjük, majd hozzáadagoljuk a cukrot. Gőz felett még tovább verjük a habot, így nem fog összeesni. A hab felét a túrókrémre simítjuk, a másik felét kinyomózsákba tesszük, s berácsozzuk vele a sütemény tetejét.

Az így kialakult rombuszokat baracklekvárral kitöltjük. A süteményt visszatesszük még a sütőbe, s lassú tűzön szárítjuk.

Neked ajánljuk