Klasszikus lecsó

Klasszikus lecsó

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók:

  • 80 dkg lecsópaprika
  • 40 dkg paradicsom
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 2 nagy fej hagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kk enyhén csípős fűszerpaprika

Elkészítés:

A paradicsomot forró vízbe dobjuk két percre, a héját lehúzzuk, cikkekre vágjuk. A zöldpaprikát ujjnyi karikákra vágjuk. A megtisztított hagymát felaprítjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk.

Az olajon kisütjük a szalonnát, hozzáadjuk a felaprított hagymát, megdinszteljük. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk. Visszatesszük a tűzre, és rövid ideig pároljuk, majd hozzáadjuk a paprikát, és félig lefedve, mérsékelt tűzön puhára főzzük. Házikenyérrel és/vagy párolt rizzsel tálaljuk.

Neked ajánljuk