Klasszikus csontleves

Klasszikus csontleves

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 8 személyre:

  • 2 kg csont vegyesen
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db burgonya
  • 4 szál sárgarépa
  • 3 szál fehérrépa
  • 1 kis fej zeller
  • 1 kis fej karalábé
  • 1/4 fej kelkáposzta
  • petrezselyemzöld
  • ételízesítő
  • egész bors

Elkészítés:

A leforrázott és leöblített csontokat hideg vízbe rakom fel főni, majd, ha felforrt, akkor a habját leszedem.

Belerakom a paprikát, paradicsomot, hagymákat és ízesítem sóval, borssal, ételízesítővel és kis lángon főzöm 1 órát.

Ezek után beledobom a megpucolt, ízlés szerint feldarabolt zöldségeket és puhára főzzük őket.

Ha kész a leves, akkor fél órát pihentetem és leszűröm, majd kifőtt levestésztával tálalom.

Hasonló receptek