Klasszikus almás pite

Klasszikus almás pite

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg hideg zsír
  • 70 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tojás
  • 1 tojás fehérje
  • 1 csomag sütőpor
  • 2,5 dl tejföl

A töltelékhez:

  • 2,3 kg alma
  • őrölt fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4-5 ek. cukor
  • 1-2 ek. zsemlemorzsa

A tetejére:

  • 1 tojás sárgája

Elkészítés:

Reszeld le az almát, hintsd meg cukorral és fahéjjal, majd hagyd állni.

Közben a tésztához gyúrd össze a lisztet a hideg zsírral és a többi összetevővel, oszd ketté. Az egyiket nyomkodd egy tepsibe, és süsd elő 180 fokon 15 percig.

Szórj rá zsemlemorzsát, simítsd rá a reszelt almát, hintsd meg vaníliás cukorral és fahéjjal, majd halmozd rá a maradék reszelt almát is. Kicsit nyomkodd le, megint szórj rá cukrot és fahéjat, és zsemlemorzsát.

A maradék tésztát nyújtsd a tepsibe, és fedd be vele az almát. Kend meg a tetejét a tojássárgával, rácsozd be egy késsel, told be a sütőbe és süsd fél óra alatt készre.

Hasonló receptek