Királyi kacsa

Királyi kacsa

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 kacsacomb
  • 4 alma
  • 4 burgonya
  • 2 fej hagyma
  • 05 dl kóla

Elkészítés:

A kacsát megtisztítjuk, megsózzuk, kevés zsiradékon átpirítjuk és lefedett edényben pároljuk kb. 30-40 percig.

A sütőt előmelítjük. A megmosott megsózott héjas burgonyákat egy tepsibe tesszük közé fektetjük a kacsacombokat és a sütőbe tolva 250 fokon kb. 25-35 percig sütjük. Időnként a zsírját leöntjük, csak annyit hagyunk alatta, hogy ne égjen le.

Közben a hagymákat felkarikázzuk és 15 percre kólába áztatjuk.

Sülés közben a kacsa bőrét időnként meglocsoljuk a zsírjával.

Az almákat megszurkáljuk és a kacsa sütési idejének vége előtt 15 perccel a tepsibe rakjuk. Öt percre rá a hagymát is a combok köré tesszük.

Amikor a kacsa is megsült, mielőtt elzárnánk a sütőt egy kis kólával átkenjük.

Tálaláskor a félbevágott burgonyákra tehetünk petrezselymet és egy kicsi vajat.

Neked ajánljuk