Kinder tejszelet torta

Kinder tejszelet torta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • kb. 23 cm-es tortaformához:
  • 12,5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojás (nagy)
  • 12,5 dkg liszt
  • 2,5 dkg holland kakaó
  • 3 ek forró víz
  • *
  • az alsó krémréteghez:
  • 2 dl Hulala (vagy habtejszín)
  • 12,5 dkg mascarpone
  • 1 teáskanál vanília aroma (Dr Oetker)
  • 10 dkg porcukor
  • 5 g Dr. Oetker Expressz zselatin fix
  • *
  •  a csokoládés réteghez:
  • 10 dkg étcsokoládé (70%-os)
  • 3 dkg vaj
  • *
  • a felső krémréteghez:
  • 2 dl Hulala (vagy habtejszín)
  • 12,5 dkg mascarpone
  • 1 teáskanál vanília aroma (Dr. Oetker)
  • 10 dkg porcukor
  • 5 g Dr. Oetker Expressz zselatin fix
  • *
  • a csokoládébevonathoz:
  • 12,5 dkg étcsokoládé (70%-os)
  • 3 dkg vaj

Elkészítés:

A porcukrot és a vaníliás cukrot egy keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk az egész tojásokat, és robotgéppel pár perc alatt jó habosra keverjük (legalább a háromszorosára).

Amikor már jó habos, állandó keverés mellett hozzácsorgatjuk a 3 evőkanál forró vizet, majd még 1-2 percig keverjük. A lisztet összekeverjük a kakaóval, ezután a cukros tojáshabhoz szitáljuk, majd fakanállal óvatosan, hogy a hab ne nagyon törjön, összekeverjük, összeforgatjuk.

A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, majd egyenletesen belekanalazzuk a masszát. Előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük tűpróbáig. (Én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem.) A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd rácsra helyezzük és teljesen kihűtjük.

Amikor a tészta kihűlt, két egyforma tortalappá vágjuk. A porcukorhoz adjuk a vaníliaaromát és a mascarponét, majd habosra keverjük. A Hulalát (vagy habtejszínt) elkezdjük felverni, majd amikor már kezd habosodni, állandó keverés mellett hozzászórjuk a zselatin fixet, és tovább keverjük, hogy kemény habot kapjunk. Ezután a mascarpone krémhez apránként hozzákeverjük a felvert tejszínhabot.

A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, belehelyezzük az egyik tortalapot, majd egyenletesen rákanalazzuk a habos krémet. Ezután legalább egy órára a hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen.

Egy fém tálba tördeljük a csokoládét, hozzáadjuk a felkockázott vajat, és gőzfürdő fölött, kevergetve felolvasztjuk, majd éppen csak langyosra hűtjük.

Kivesszük a tortát a hűtőből, majd a krémre egyenletesen rácsorgatjuk a csokoládét, és visszatesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.

A porcukorhoz adjuk a vaníliaaromát és a mascarponét, majd habosra keverjük. A Hulalát (vagy habtejszínt) elkezdjük felverni, majd amikor már kezd habosodni, állandó keverés mellett, hozzászórjuk a zselatin fixet, és tovább keverjük, hogy kemény habot kapjunk. Ezután a mascarpone krémhez apránként hozzákeverjük a felvert tejszínhabot.

A tortaformát kivesszük a hűtőből, majd a csokoládérétegre egyenletesen rákanalazzuk a habos krémet, majd rátesszük a másik tortalapot, és tenyérrel óvatosan lenyomkodjuk, és visszatesszük hűtőbe legalább fél órára.

Egy fém tálba tördeljük a csokoládét, hozzáadjuk a felkockázott vajat, és gőzfürdő fölött, kevergetve felolvasztjuk. Ezután a tortát a hűtőből kivesszük, és a tortalapra egyenletesen rácsorgatjuk a felolvasztott csokoládét, majd visszatesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

Tálalás előtt a tortát a hűtőből kivesszük, majd éles késsel, ízlés szerint felszeleteljük, úgy kínáljuk.

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk