Kinder pingui torta

Kinder pingui torta

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 dkg kakaópor
  • 16 dkg finomliszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 3 evőkanál víz

A rátéthez:

  • 3dl tej
  • 5 dl tejszín
  • 10 g tortazselé

A csokikrémhez:

  • 35 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg margarin
  • 1,5 dl tej

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét és a fél adag cukrot kemény habbá verjük. A sárgáját, a vizet és a cukor másik felét pedig krémesre keverjük. Ezután összekeverjük a fehérjehabot a tojásos krémmel, majd hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport és a kakaót és óvatosan összekeverjük.

Ezután belerakjuk egy margarinnal kikent és belisztezett tortaformába. Előmelegített sütőben 190 fokon, 15-20 percig sütjük. Miután kihűlt, kettévágjuk.

Ezután elkészítjük a zselatint. A csokikrémhez a margarint, a tejet és a csokoládét lassan felmelegítjük, amíg el nem kezd sűrűsödni, majd levesszük a tűzről. A még langyos zselatint a maradék tejhez öntjük. A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a zselatinos tejet, majd néhány percig kevergetjük.

A piskóta alsó részét a formába rakjuk és rákenjük a krém felét. Ráöntjük a csokoládékrém háromnegyedét és rákenjük a krém másik felét, majd betakarjuk a piskóta felső részével. Végül a tetejére öntjük a csokoládékrém maradékát, berakjuk a hűtőbe, majd ízlés szerint feldíszítjük.

A receptet Mihalik Ágnes küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk