Kinder maxi king torta

Kinder maxi king torta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Hozzávalók:

24 cm-es tortaformához:

a tésztához:

  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1cs vaníliás cukor
  • 1 teáskanál szerecsendió
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 csipet só

a krémhez:

  • 5 dl Hulala tejszín
  • 50 dkg mascarpone
  • 2 teáskanál vanília aroma
  • Ízlés szerint porcukor

a karamellhez:

  • 2 evőkanál víz
  • 6 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál vaj
  • 4 evőkanál tejszín

a bevonáshoz:

  • 10 dkg étcsoki
  • sótlan mogyoró

Elkészítés:

A tojások fehérjét, a cukor 2/3-ával, a csipet sóval és a citromlével kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a többi cukorral, a vaníliás cukorral kikeverjük. A száraz hozzávalókat összekeverjük és átszitáljuk. A sárgájás keverékhez adjuk a habot, majd a lisztes keveréket, és összekeverjük.

180 fokra előmelegített sütőben sütőpapírral bélelt formában megsütjük (tűpróba). (Én 2 adagban sütöttem ki, így valamivel magasabb lesz a torta.)

A lapokat hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét a porcukorral és a vanília aromával kikeverjük, majd a tejszínhabbal összekeverjük. Hűtőbe tesszük.

Elkészítjük a karamellt. A vizet a cukorral feltesszük, és megvárjuk míg szép borostyán színű lesz. Ekkor hozzáadjuk a tejszínt és a vajat, majd még kb. 2 percig a tűzön hagyjuk, majd lehúzzuk és megvárjuk, amíg kihűl.

A kihűlt lapokat a krémmel megkenjük, és csurgatunk rá jócskán a karamellből, így összeállítjuk a tortát. Kívülről is lekenjük, és mogyorót tapasztunk az oldalára. Kicsit visszatesszük a hűtőbe.

A csokit gőz fölött megolvasztjuk, majd bevonjuk vele a torta tetejét, és rácsurgatjuk. Ízlés szerint tovább díszíthetjük.

A receptet Konrád Mariann küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk