Kínai csirkés tészta rákkal és gombával

Kínai csirkés tészta rákkal és gombával

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg csirkemell
  • 15 dkg gomba
  • 20 dkg aprórák
  • 25 dkg rizstészta
  • 1 póréhagyma
  • 4 tojás

A szószhoz:

  • 8 dl húsleves
  • 4 evőkanál narancslé
  • 1 evőkanál szaké
  • 1 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál szójaszósz

Elkészítés:

Főzzük meg a tésztát, majd hideg vízben öblítsük le.

A csirkehúst tisztítsuk meg és kockázzuk fel. A gombát vágjuk vékony szeletekre, a rákokat tisztítsuk meg és hagyjuk meg a farkaikat. Szeleteljük fel a póréhagyma fehér részét karikákra.

Keverjük össze a szószhoz a húslevest, a narancslevet, a szakét, a szójaszószt és a cukrot, majd 5 percig alacsony lángon főzzük.

A tésztára rakjunk a csirkéből, a rákból és a gombából, majd locsoljuk meg a szósszal. Alufóliával lefedve 10 percig süssük. Ezután üssük rá a tojásokat és 2 percre tegyük vissza a sütőbe.

Hasonló receptek