Kígyó-kenyér bacon-nel

Kígyó-kenyér bacon-nel

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dl víz
  • 1 teáskanál só
  • 12,5 dkg bacon
  • 12,5 dkg fűszeres vaj
  • 1/2 teáskanál cukor
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 csomag porélesztő

Elkészítés:

Elkészítés: Tegyük a lisztet egy nagyobb, lapos tál közepére, és nyomjunk bele mélyedést tenyerünkkel! Az élesztőt ebbe a mélyedésbe szórjuk bele. Az élesztőhöz 5 evőkanál 35 fokos vizet adunk, majd egy kevés körülvevő liszttel elkeverjük. Az előtésztát legalább 15 percig pihenni hagyjuk.

Ezt követően a tésztát a maradék vízzel és a körülötte levő liszttel, valamint a cukorral összegyúrjuk. A gyúrást robotgéppel vagy kézzel is végezhetjük. Akkor jó a tészta, ha az a tál szélétől magától elválik. A tésztát tálba helyezzük, és textíliával letakarjuk. Meleg helyre tesszük, és addig kelesztjük, amíg a tészta kétszeresére nem nő.

A tésztát újra átgyúrjuk és laposra, kb. 1 cm vastagságúra simítjuk, majd a fűszeres vajjal megkenjük, és a kockázott baconnel megszórjuk.

A tésztát vágjuk 3 cm széles csíkokra! A csíkokat harmónikaszerűen összehajtogatjuk. A csíkoknak lehetőség szerint hullámformát kell kialakítaniuk. A csíkokat egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük.

200 fokon megsütjük. A sütési idő körülbelül 20 perc.

Hasonló receptek