Kétszínű szelet

Kétszínű szelet

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

a sárga laphoz:

  • 4 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl melegvíz
  • 1/2 csomag sütőpor

a barna laphoz:

  • 4 tojás
  • 22 dkg liszt
  • 3 dkg kakaópor
  • 15 dkg cukor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl melegvíz
  • 1/2 csomag sütőpor

a vaníliakrémhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • porcukor ízlés szerint
  • 10 dkg vaj/margarin

a csokikrémhez:

  • 2 csomag csokoládés pudingpor
  • 6 dl tej
  • porcukor ízlés szerint
  • 20 dkg vaj/margarin

a tetejére:

  • 20 dkg étcsoki
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés:

A sárga tésztához a tojássárgájákat a cukorral habosra verjük, majd a meleg vizet és az olajat apránként hozzáadjuk. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjét habbá verjük és óvatosan a masszába forgatjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt 22x32 cm-es tepsibe simítjuk és 175 fokra előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba!). Majd kihűlni hagyjuk.

Ugyanígy készítjük el a barna tésztát is a hozzávalóiból.

A vaníliakrémhez a tejjel elkevert vaníliás pudingport folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. A vajat vagy margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudinggal krémesre kavarjuk. 3 kanálnyit félreteszünk belőle.

A csokikrémhez a tejjel elkevert csokoládés pudingport szintén sűrűre főzzük. A vajat vagy margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudinggal krémesre kavarjuk. Ketté osztjuk.

A kihűlt tésztákat 2-2 lapba vágjuk, majd megtöltjük: barna tészta, csokikrém fele, sárga tészta, vaníliás krém, barna tészta, csokikrém másik fele, sárga tészta. A félretett vaníliakrémmel megkenjük az utolsó lap tetejét.

A csokoládét az olajjal vízgőz fölött megolvasztjuk és a sütemény tetején elsimítjuk

A receptet Gál Hedvig küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk