Képviselő fánkocskák

Képviselő fánkocskák

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

40 db-hoz:

a tésztához:

  • 15 dkg liszt
  • 1,5 dl olaj
  • 1,5 dl víz
  • 4 db tojás

a krémhez:

  • 5 dl tejszínből felvert hab
  • 1 csomag habfix
  • 8 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg gesztenyepüré
  • 8 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 dl tojáslikőr

Elkészítés:

Sokan nem állnak neki otthon képviselő fánkot sütni, mert tartanak tőle. Pedig egy jó recepttel - mint ez is - gyerekjáték.

A vizet az olajjal beleöntjük egy lábasba. Amikor forr, beleszórjuk a lisztet, és 1 percen át kis lángon kevergetjük. Levesszük, várunk 2-3 percet, majd a tojásokat egyenként, alaposan belekeverjük.

Sütőpapíros lemezre a tésztából kiskanállal kisebb, dió nagyságú golyókat teszünk, és 200 C-fokosra előmelegített sütőbe tesszük 10-15 percre, amíg keményre és barnára sül. Amikor megsült, kivesszük és félretesszük, és levágjuk a tetejüket.

A krémeket elkészítjük. Áttörjük a gesztenyepürét, és elkeverjük 4 dkg porcukorral, majd a tejszín harmadával óvatosan elkeverjük.

Felolvasztjuk a csokit, majd amikor langyos, belekeverjük a tejszín harmadába. A vaníliás cukorral, 4 dkg porcukorral, tojáslikőrrel elkeverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejszínhabot és a habfixet is. Így is óvatosan elkeverjük.

A krémekkel megtöltjük a kis fánkokat, rátesszük a kalapokat, és tálaljuk.

Fotó: RAS/Recepttár

Neked ajánljuk