Kelt tészta sonkával töltve

Kelt tészta sonkával töltve

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 3,5 dl meleg víz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • fél teáskanál őrölt bors
  • 2 teáskanál só
  • 50 dkg finomliszt

A töltelékhez:

  • őrölt bors
  • 2 dl tejföl
  • 40 dkg darált, főtt, füstölt sonka
  • 2 gerezd fokhagyma

A tetejére:

  • 1 tojássárgája

Elkészítés:

Elkészítés:

Futtassuk fel 4 evőkanál melegvízzel és a cukorral az élesztőt! Keverjük össze az olajat, a sót, a maradék cukrot, a maradék vizet és a borsot a felfuttatott élesztővel! A lisztet fokozatosan adjuk hozzá! Robotgéppel homogén tésztát keverünk, majd a tésztát duplájára kelesztjük.

Ha a tészta megkelt, nyújtsuk ki téglalap alakúra!

Keverjük össze a töltelék hozzávalóit, majd kenjük rá a kinyújtott tésztára! Tekerjük fel, mint a bejglit, ezután kelesszük újra!

Kenjük meg a tetejét 1 tojássárga és 1 evőkanál víz keverékével!

35 percig 220 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Cikk alatti banner

Neked ajánljuk