Kelt lepényke (húsmentesen) sütőtökkel, almával, lilahagymával és fetával

Kelt lepényke (húsmentesen) sütőtökkel, almával, lilahagymával és fetával

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a lepénykéhez:

  • 125 g gluténmentes kenyérliszt
  • 120 g víz
  • 1 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 tojás

a feltéthez:

  • kevés tejföl
  • párolt sütőtök
  • 1 kisebb lilahagyma
  • kevés fetasajt
  • tökmag

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összekeverjük, kidagasztjuk és meleg helyen megkelesztjük.

Kisebb kerek, sütőpapírral bélelt formába tesszük, lekenjük tejföllel, megsózzuk, rátesszük a párolt tököt, a tetején elosztjuk a karikára vágott lilahagymát és a kisebb kockákra vágott fetát és a tökmagot.

180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 20 perc alatt megsütjük.

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk