Kelkáposztabatyu csirkemájjal és sajtmártással

Kelkáposztabatyu csirkemájjal és sajtmártással

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 8 nagyobb kelkáposztalevél
  • fél csokor snidling
  • 1 csokor petrezselyem
  • 50 dkg csirkemáj
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 mokkáskanál szárított majoránna
  • 1 evőkanál liszt
  • *

a sajtmártáshoz:

  • 8 nagyobb kelkáposztalevél
  • fél csokor snidling
  • 1 csokor petrezselyem
  • 50 dkg csirkemáj
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 mokkáskanál szárított majoránna
  • 1 evőkanál liszt
  • *
  • 10 dkg sajtkrém
  • 1 dl tejszín
  • fél csokor snidling

Elkészítés:

A kelkáposztalevelek vastag erét késsel elvékonyítjuk, majd a leveleket lobogó vízben 3-4 percig főzzük. Konyharuhára kivesszük, lehűtjük. A forró vízbe mártunk 16 hosszú szál snidlinget, hogy lágy legyen, majd félretesszük. A maradék snidlinget és a petrezselymet felaprítjuk. A csirkemájat megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk.

Felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk rajta a csirkemájat. Megborsozzuk, megszórjuk a majoránnával, kevés vizet öntünk alá, és 5 percig pároljuk. Rászórjuk az 1-1 csokor felaprított snidlinget és petrezselymet, a lisztet, megsózzuk, és 2-3 perc alatt összefőzzük. Levesszük a tűzről, villával összetörjük.

A kelkáposztaleveleket kiterítjük, közepükre májas tölteléket halmozunk, majd a levelet batyunak összefogjuk. A félretett snidlingszálakkal megkötözzük (2-2 szál batyunként).

A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. A batyukat hőálló tálba tesszük, kevés vizet vagy húslevest öntünk alá, és letakarva 15 percig sütjük a sütőben.

Közben a mártáshoz a krémsajtot összeforraljuk a tejszínnel, a snidlinggel, sóval, borssal ízesítjük. Végül beleforraljuk a batyuk alatt maradt párolólevet is, amit akkor öntünk hozzá, amikor a tálat kivesszük a sütőből. Tálaláskor tányérokra teszünk 2-2 batyut, és köré adagoljuk a mártást.

Hasonló receptek