Kekszes-mandulás süti

Kekszes-mandulás süti

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 15-20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 5 evőkanál tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál kakaó
  • 1 rumaroma
  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 15-20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 7 evőkanál tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 mandulaaroma (nem keserű, zöld)
  • 20 dkg tortabevonó
  • 1,5 dl főzőtejszín

Elkészítés:

Olvasszuk meg a margarint. A két tésztát külön-külön dolgozzuk és gyúrjuk össze.

A kakaós réteg alapanyagai: 50 dkg darált háztartási keksz, 15-20 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 5 evőkanál tej, 1 csomag vaníliás cukor, 3 evőkanál kakaó, 1 rumaroma.

A mandulás réteg alapanyagai: 50 dkg darált háztartási keksz, 15-20 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 7 evőkanál tej, 1 csomag vaníliás cukor, 2 mandulaaroma (nem keserű, zöld).

Tegyünk a tepsibe sütőfóliát, majd elsőként a kakaós, végül a mandulás réteget simítsuk bele.

A tetejét kenjük meg a főzőtejszínben olvasztott bevonóval. Hűtsük le, majd kockákra szeletelve tálaljuk.

Neked ajánljuk