Kecskesajtgolyók mandulamorzsában vörösboros szőlővel

Kecskesajtgolyók mandulamorzsában vörösboros szőlővel

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 dl száraz vörösbor 15 dkg világos nádcukor 3 szem csillagánizs 8 szem kardamom 15 dkg mag nélküli kékszőlő 20 dkg krémes kecskesajt 5 dkg sózott mandula 2 marék rukola

Elkészítés:

A bort nyeles forralóban közepes lángon felmelegítjük. Hozzáadjuk a cukrot, és addig keverjük, amíg az teljesen felolvad, majd beleszórjuk a csillagánizsokat és a kardamommagokat is, összeforraljuk, forrás után további 25-30 percig gyöngyöztetjük, amíg kissé besűrűsödik. Közben a szőlőt megmossuk, leszemezzük. Amikor a bor besűrűsödött, a lángot alacsonyra vesszük, és hozzáadjuk a szőlőszemeket. A szirupban kb. 5 perc alatt átmelegítjük a gyümölcsöt. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A kecskesajtot 12 egyenlő részre osztjuk, és egyforma golyókat formázunk belőle. A mandulát aprítógépben durvára daráljuk, majd tálba kiszórjuk, és meghempergetjük benne a sajtgolyókat. Fóliával lefedett tálcán legalább 1 órát hagyjuk hűtőben hűlni és dermedni a golyókat. Tálaláshoz a megmosott rukolaleveleket a tányérokon ízlésesen elrendezzük, rátesszük a mandulás sajtgolyókat, majd köré kanalazzuk a szőlős szirupot.

Hasonló receptek