Karfiolos tojásfelfújt

Karfiolos tojásfelfújt

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

2 személyre:

  • 1 fej karfiol
  • 1 liter zöldségleveslé (kockából)
  • 4 szem paradicsom
  • 8 dkg füstölt pulykamell
  • 1 teáskanál napraforgóolaj
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál zöld
  • fűszeres krémsajt
  • 1 csokor metélőhagyma

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük. A levest felforraljuk, kis lángon 10 percig főzzük benne a karfiolt, aztán kivesszük, és lecsöpögtetjük. A főzővizet félretesszük. Kivágjuk a paradicsomok szártövét, leforrázzuk, meghámozzuk, majd nagyobb darabokra vágjuk őket.

Felkockázzuk a pulykamellet.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Teflonbevonatú serpenyőben felforrósítjuk az olajat, közepes lángon, kevergetve rövid ideig pirítjuk benne a pulykamell kockákat, aztán félretesszük a húst. A tojásokat simára keverjük a karfiol főzővizével és a krémsajttal.

Összedolgozzuk a karfiolt a paradicsommal és a pulykamell kockákkal. A keveréket egy közepes méretű tűzálló formába tesszük, és leöntjük a tojásos masszával. Az ételt 20-25 percig sütjük.

Leöblítjük a metélőhagymát, lerázzuk róla a vizet, és apróra vágjuk. Metélőhagymával megszórva tálaljuk a felfújtat.

Neked ajánljuk