Karácsonyi szelet

Karácsonyi szelet

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 30 nagy kockához:

A tésztához:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 tk. instant kávépor
  • 8 db tojás
  • 50 dkg liszt
  • 50 dkg vaj
  • 45 dkg cukor
  • 1 ek. kakaópor
  • 1 tasak sütőpor

A tészta lekenéséhez:

  • 3 ek. vegyes ízű lekvár
  • 15 dkg darált mogyoró
  • 2 tasak tejszínes pudingpor
  • 8 dl tej
  • 2,5 evőkanál zselatin
  • cukor

Elkészítés:

Aprított csokit gőz felett olvasztok.A kávéport 3 evőkanálnyi forró vízben elkavarom.A vajat,sóval, cukorral krémesre keverem és egyenként hozzádolgozom a tojásokat.Beleszórom a sütőporos lisztet és megfelezem a tésztát.Egyikbe az olvasztott csokit és a kakaóport keverem, a másikba meg beledologozom a kávét.Sütőpapírral kibélelt tepsibe először a csokis majd rá a kávés tésztát rakom és előmelegített sütőben sütöm.Majd megkenem a lekvárral és hagyom hűlni.

A pudingport tejjel, cukorral főzöm és szórom bele közben a darált mogyorót.Kissé lehűtöm, kiveszek belőle egy pohárnyit és benne oldom a zselatint, majd visszarakom, keverek rajta egyet.A tésztára egy alufóliakeretbe öntöm a krémet,ha már sűrűbb és hűtőbe rakom 2 órára.

Neked ajánljuk