Karácsonyi püspökkenyér

Karácsonyi püspökkenyér

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 18 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 1 vaníliás cukor
  • 2,5 dl tejföl
  • 1 deciliter olaj
  • 25 dkg süteményliszt
  • fél tasak sütőpor
  • ízlés szerint dió, mazsola, aszalt gyümölcsök

Elkészítés:

A tojást a cukorral habosra verjük. A megmosott citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk, és a tésztához adjuk. A további hozzávalókat a felsorolás sorrendjében keverjük bele.

Sütőpapírral bélelt püspökkenyérformába öntjük, a formát néhányszor megütögetjük, hogy a tésztában ne maradjon légbuborék.

180 fokos sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Neked ajánljuk