Karácsonyi pulykasült szalonnával

Karácsonyi pulykasült szalonnával

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 pulyka
  • 10 dkg vaj
  • csipetnyi majoránna

A töltelékhez:

  • 10 dkg szalonna
  • 1 vöröshagyma
  • 5 db száraz zsemle
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • bors
  • kakukkfű
  • majoránna
  • 2 tojás
  • 40 dkg gesztenye
  • 40 dkg darált marhahús

Elkészítés:

Az apróra vágott szalonnát a megtisztított, finomra vágott hagymával vajban megpirítom, hozzáadom a kockára vágott zsemléket, megsózom, fűszerezem, a tojással elvegyített tejet ráöntöm, hozzáadom a megsütött, meghámozott gesztenyét és a darált marhahúst.

A megtisztított pulykát nyakánál kezdve felvágom, kívül megsózom, belül sóval és majoránnával fűszerezem. A mellét megtöltöm, a nyílást bevarrom. Forró olajjal kikent tűzálló tálba helyezem, a vajjal leöntöm, vízzel locsolva, közepes tűzön 1-2 órát sütöm.

Salátával, sült almával, sült burgonyával tálalom.

Neked ajánljuk