Karácsonyi csillag

Karácsonyi csillag

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 210 g búzafinomliszt
  • 100 g vaj
  • 70 g cukor
  • 1 db tojás
  • 1/2 db citrom leve és héja lereszelve
  • ízlés szerint baracklekvár vagy dió vagy kandírozott gyümölcs

Elkészítés:

A lisztből, vajból, cukorból, a fél citrom reszelt héjából és levéből, valamint a tojásból sima állagú tésztát gyúrunk.

A kész tésztát a hűtőszekrénybe tesszük 2-3 órára.

A tésztát belisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, és csillag alakú szaggató segítségével kiszaggatjuk. A kiszaggatott csillagokat egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

A kész süteményeket kedvünk szerint díszíthetjük dióval, porcukorral, kandírozott gyümölccsel, csokoládéval…

(Dupla mennyiségből kisülés után kettőt lekvárral össze lehet ragasztani.)

Neked ajánljuk