Karácsonyi almás-fahéjas szelet glutén- és tejmentesen

Karácsonyi almás-fahéjas szelet glutén- és tejmentesen

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg Schär B liszt
  • 1 dl mandulatej
  • fél csomag friss budafoki élesztő
  • 40 g olvasztott margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál cukor
  • csipet só
  • 1 db M-es tojás
  • 1 S-es tojás sárgája a kenéshez
  • reszelt citromhéj

a krémhez:

  • 2,5 dl mandulatej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • ízlés szerint cukor
  • fahéjas almaszeletek

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a cukros tejben felfuttatott élesztőt és az olvasztott margarint Jól összedolgozzuk és 30 percig meleg helyen kelesztjük!

Közben elkészítjük a pudingot és lehűtjük.

A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a pudinggal, majd elosztjuk rajta a fahéjjal szórt, hámozott alma szeleteket. Harmadoljuk a tésztát, a két oldalsó egyharmadát a középső részre hajtjuk, az így kapott téglalapot két ujjnyi vastagra szeleteljük és középen megcsavarjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük a tetejét tejes tojássárgával, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.

A receptet Csernáczki Zsanett küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk