Kapros-túros lepény gluténmentesen

Kapros-túros lepény gluténmentesen

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 50 dkg Nutri free Mix di Panne
  • 2 tojássárgája
  • 5 dkg cukor
  • 2,5 dl tej
  • 3 dkg friss élesztő
  • 5 dkg zsír só

a töltelékhez:

  • 90 dkg túró
  • 2 tojásfehérje
  • 1 csokor friss kapor
  • 10 dkg porcukor só
  • a

tetejére:

  • 5 dl tejföl
  • 2 tojás

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk, a 2 tojássárgáját és a csipet sót a liszthez öntjük, és lágy kelt tésztát gyúrunk belőle. Csak a végén gyúrjuk hozzá az olvasztott zsírt.

A tésztát megkelesztjük, majd 1 cm vastagra kinyújtjuk. A tepsit kibéleljük vele, és erre tesszük majd a tölteléket.

Az áttört túrót elkeverjük a töltelék többi hozzávalóival, majd vastagon rátesszük a tésztára, és újabb 25-30 percig kelesztjük. Ezután cukros-tejfölös tojással lekenjük a pitét, és 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Sütés után pihentetjük, és ezután felszeleteljük.

Tartalmasabb leves után főételnek is kitűnő. Természetesen búzalisztből is készíthető!

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk