Kapros-túrós croissant

Kapros-túrós croissant

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg lágy margarin
  • 3 dkg élesztő
  • 1 + 1 tojás
  • 5 dkg cukor
  • 1 teáskanál só
  • 1 dl joghurt
  • 3 dl tej
  • 25 dkg túró
  • 2 evőkanál kapor
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál szezámmag
  • 1 teáskanál köménymag
  • 1 evőkanál tejföl

Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sót, egy tojást, a lágy margarint, a joghurtot és a langyos tejben felfuttatott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk. Közepesen lágy tésztát kapunk. Jól kidolgozzuk, majd megszórjuk a tetejét lisztel, konyharuhával letakarjuk, és duplájára kelesztjük. (kb. 30 perc).

Közben elkészítjük a túrókrémet. Ehhez a túrót villával összetörjük, megsózzuk, borsozzuk, meghintjük a kaporral, és hozzáadjuk a 3 evőkanál mascarpone sajtkémet. Alaposan kikeverjük.

Ha megkelt a tészta, két cipót készítünk, kör alakúra, kb. fél cm vastagra kinyújtjuk és 16 cikkre vágjuk. A túrós tölteléket a tészta szélesebb részére töltjük, és feltekerjük. A kiflik tetejét tojással megkenjük, majd megszórjuk szezámmaggal és köménymaggal. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.

Cikk alatti banner

Neked ajánljuk