Kapros töltött tök

Kapros töltött tök

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 tök
  • 2 csokor kapor összevágva
  • 2 evőkanál tejföl
  • liszt
  • 15 dkg darált hús
  • 15 dkg félig főtt rizs
  • 1 tojás
  • 1 hagyma kockára vágva
  • bors

Elkészítés:

Elkészítés:

Keverjük össze a húst a félig megfőtt rizzsel, a megdinsztelt hagymával és a tojással! Ízlés szerint sót, borsot és kaprot adunk hozzá.

Mossuk meg a tököt, és vágjuk le a végeit! Vágjuk ketté hosszában, majd vájjuk ki a belsejét! Töltsük meg az előkészített töltelékkel, és sózzuk meg!

Egy tepsibe szórjuk a kivájt tökdarabkákat, és erre rakjuk rá a megtöltött tököket. Öntsünk alá vizet, fedjük le alufóliával, majd süssük meg 30 perc alatt 180 fokra előmelegített sütőben!

A tejfölt elkeverjük egy evőkanál liszttel, és az előpárolt töltött tököket óvatosan kivesszük a tepsiből. Keverjük össze a tepsi tartalmát a tejfölös habarással, majd keverjük bele az előzőleg összevágott kaprot! Tegyük vissza a töltött tököket, és süssük még 20 percig!

Neked ajánljuk