Káposztás pierogi

Káposztás pierogi

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 1,5 dkg élesztő

A töltelékhez:

  • 50 dkg káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 mokkáskanál cukor
  • őrölt bors
  • étolaj

Elkészítés:

A káposztát lereszelem, megsózom, és kicsit állni hagyom.

Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megdinsztelem, majd a kicsavart káposztát beleteszem, cukorral édesítem, és lefedve puhára párolom.

A lisztből a margarinnal, a tejben felfuttatott élesztővel, a tojással, egy csipetnyi sóval és egy kevés vízzel nem túl kemény tésztát gyúrok. Letakarva, langyos helyen kelesztem.

Kinyújtom a tésztát ujjnyi vastagságura és ovális korongokat vágok ki belőle. A korongokra káposztás tölteléket rakok, félbehajtom, összenyomkodom a széleit, majd további 20 percig kelesztem.

Bő olajban, mindkét oldalukat megsütve készítem el. Forrón tálalom.

Neked ajánljuk