Káposztás csirkés táska

Káposztás csirkés táska

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg fejes káposzta
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál + 1 evőkanál cukor
  • 50 dkg liszt
  • 1/2 dl tej
  • 2 evőkanál olaj
  • 15 dkg főtt, darált szárnyashús
  • 1 tojás

Elkészítés:

A káposzta külső, sérült leveleit leszedjük, a káposztát lereszeljük, kicsit megsózzuk, és állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk. Mélyebb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a cukrot karamellizáljuk benne, majd rátesszük a káposztát. Sózzuk, borsozzuk, kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt, 20-25 percig pároljuk. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.

Az élesztőt elkeverjük a kávéskanálnyi cukorral, kevés liszttel, hozzáadjuk a langyos tejet és ugyanennyi vizet. Langyos helyre tesszük, felfuttatjuk.

A lisztet, 1 mokkáskanálnyi sót és a kész káposzta egyharmad részét nagyobb keverőtálba tesszük, és ráöntjük a felfuttatott élesztőt. 1-1,5 dl langyos vizet hozzáadva tésztát készítünk, amit alaposan kidagasztunk. Letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük.

A tésztát kicsit átgyúrjuk, és lisztezett deszkára borítjuk. Kinyújtjuk 3 mm vastag téglalapra, majd 8-10 cm-es kör alakú kiszúróval kiszúrjuk.

A maradék káposztát összekeverjük a darált szárnyashússal, és mindegyik tésztalap közepére halmokat teszünk. A tészta széleit megkenegetjük felvert tojással, majd félbehajtjuk, szélét összenyomjuk. Tepsibe tesszük, és még 15 percig kelesztjük.

A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A tésztát a sütőben kb. 20 percig sütjük. Melegen, és hidegen is fogyasztható, ízlés szerint tejfölt is kínálhatunk hozzá.

Neked ajánljuk