Káposztás bableves csülökkel

Káposztás bableves csülökkel

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 25 dkg tarkabab
  • 1 kisebb füstölt csülök
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg liszt
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg zsír
  • fél csokor kapor
  • 3 db babérlevél
  • ecet
  • cukor
  • őrölt fűszerpaprika

Elkészítés:

A babot és a csülköt előző este beáztatjuk.

Másnap a csülköt feltesszük főni, később, amikor a csülök már puhulni kezd, hozzáadjuk a babot, a babérlevelet, és tovább főzzük.

Közben az apróra vágott hagymát zsírban megfuttatjuk, és a savanyú káposztát megpároljuk, majd a puhuló babhoz keverjük.

Ezután világos paprikás rántással besűrítjük és tejfölözzük a levest, majd sóval, cukorral, ecettel utánaízesítjük és kiforraljuk.

Neked ajánljuk