Kapormártásos lazac steak

Kapormártásos lazac steak

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 szelet lazac (kb. 80 dkg)

A páchoz:

  • tarka bors
  • tengeri só
  • kevés rétesliszt
  • 1 citrom
  • 1-2 evőkanál olívaolaj

A mártáshoz:

  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg finomliszt
  • vöröshagyma
  • kb. 4 dl húsleves
  • 1 dl tejföl
  • 1 nagy csokor kapor
  • őrölt fehérbors
  • cukor
  • citromlé

A tálaláshoz:

  • citromkarika
  • kapor és petrezselyem zöldje

Elkészítés:

Elkészítés:

Öblítsük le a halszeleteket, szárítsuk meg, majd sózzuk, borsozzuk! Locsoljuk meg citromlével! Ezután pihentessük 1,5 órát!

Ha eleget pihent, a szeletekről a felesleges nedvességet leitatjuk, felhevített serpenyőbe öntjük az olajat, a szeleteket liszttel meghintjük, majd oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük. Tartsuk melegen tálalásig!

Készítsünk rántást az olajból és a lisztből, majd adjuk hozzá a felaprított hagymát és a felaprított kapor felét! Dinszteljük meg, majd engedjük fel húslevessel! Fűszerezzük be, és kb. 5 percig kevergetve forraljuk! Fűszerezzük sóval, cukorral, citromlével ízlés szerint! Legvégül a maradék kaprot és tejfölt is belekeverjük.

Neked ajánljuk