Kakaós túrós bagyu

Kakaós túrós bagyu

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 200 ml tej
  • 2 db tojás
  • 25 g friss élesztő
  • 118 g szobahőmérsékletű vaj
  • 100 g kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • egy csipetnyi só
  • 2 evőkanál kakaópor
  • *

a töltelékhez:

  • 500 g friss tehéntúró
  • 2 evőkanál búzadara
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 120 g kristálycukor
  • 2 citrom reszelt héja
  • 2 db tojás
  • *

a kenéshez:

  • 500 g liszt
  • 200 ml tej
  • 2 db tojás
  • 25 g friss élesztő
  • 118 g szobahőmérsékletű vaj
  • 100 g kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • egy csipetnyi só
  • 2 evőkanál kakaópor
  • *
  • 500 g friss tehéntúró
  • 2 evőkanál búzadara
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 120 g kristálycukor
  • 2 citrom reszelt héja
  • 2 db tojás
  • *
  • 1 db tojás (felvert)

Elkészítés:

Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, elkeverjük benne a sót, a kristály- és vaníliás cukrot. A felfuttatott élesztőt, a tojásokat, vajat és a tejet a liszthez adjuk és összedolgozzuk. Addig dagasztjuk a tésztát, amíg le nem válik a kezünkről és nem tapad hozzá a tálhoz. Ezután kettéválasztjuk és az egyik félbe beledolgozzuk a kakaóport. A tésztákat meleg helyen kb. 40 percig kelni hagyjuk.

Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket: A tojásokat ketté választjuk. A túrót villával áttörjük és belekeverjük a többi hozzávalót. A tojások fehérjéit habbá verjük, és azt is beleforgatjuk, majd a hűtőbe tesszük.

Amikor megkelt a tészta, külön-külön kinyújtjuk és 6-6 darabra vágjuk. (Próbáljunk egyforma négyzeteket vágni a kinyújtott tésztákból!) Egyenként mindegyikbe egy kanál tölteléket rakjunk, majd a szemközti csúcsokat hajtsuk egymásra. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejüket lekenjük a tojássárgájával. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Cikk alatti banner

Neked ajánljuk