Kakaós-diós minitorták grízes krémmel, csokoládéval és friss gyümölccsel

Kakaós-diós minitorták grízes krémmel, csokoládéval és friss gyümölccsel

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

az első laphoz:

  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál darált dió
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 tojás
  • csipet só
  • 1 kiskanál szódabikarbóna

a második laphoz:

  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál darált dió
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 tojás
  • csipet só
  • 1 kiskanál szódabikarbóna

a harmadik laphoz:

  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál kakaó
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 tojás
  • csipet só
  • 1 kiskanál szódabikarbóna

a negyedik laphoz:

  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál kakaó
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 tojás
  • csipet só
  • 1 kis kanál szódabikarbóna

a krémhez:

  • 8 dl tej
  • 8 evőkanál búzadara
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin

a díszítéshez:

  • 1 tábla finom csokoládé
  • áfonya, eper, vágott dió

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit laponként összekeverjük. A tepsibe sütőpapírt teszünk, beleöntjük a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt külön-külön megsütjük a lapokat.

A krémhez a tejből és a búzadarából pépet főzünk, ha kihűlt hozzákeverjük a porcukrot, vaníliás cukrot és a margarint.

A kihűlt lapokat megkenjük a krémmel, a felső lapra olvasztott csokoládét teszünk, tetszés szerint kiszaggatjuk a mini tortáinkat, fel is szeletelhetjük.

Gyümölccsel, vágott dióval díszítjük.

A receptet Schwarcz Edit küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk