Kakaós csiga "keksz"

Kakaós csiga "keksz"

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a világos tésztarészhez:

  • 140 g búzaliszt
  • 85 g vaj
  • 1 db tojás (S-es méretű)
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 45 g porcukor
  • 1 csipet só

a barna töltelékrészhez:

  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:

Előkészítjük és kimérjük a hozzávalókat. A világos részhez a lisztet összekeverjük a porcukorral, a sóval és a sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a hideg vajat. Hozzáadjuk a tojást, majd az egészből tésztát gyúrunk. Ha kész, folpackba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

Közben a barna részhez megolvasztjuk a vajat (én mikrohullámú sütőben tettem ezt). Hozzáadjuk a kakaóport és porcukrot, majd az egészet alaposan összekeverjük.

A sütőt bekapcsoljuk melegedni, alsó-felső sütésen, 180 fokra.

A pihentetési idő letelte után a tésztát lisztezett felületen kb. 2-3 mm vastagságú téglalappá nyújtjuk. Rákenjük a kakaós masszát, majd a tésztát a rövidebbik végétől kezdve feltekerjük. Egy éles késsel kis szeleteket vágunk belőle. A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd berakjuk az előmelegített sütő középső részébe. Kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük őket.

Ha elkészültek, a tepsin hagyjuk őket kihűlni.

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk