Kacsasült savanyú káposztával

Kacsasült savanyú káposztával

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 15 db borókabogyó
  • 6 gerezd fokhagyma
  • köménymag
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 2 db alma
  • 1,5 kg savanyú káposzta
  • 2 kg pecsenye kacsa
  • 1 evőkanál só

Elkészítés:

Elkészítés:

Mossuk meg a kacsát, majd sózzuk meg a hasüregét és a külső részét is! Borsozzuk meg!

Helyezzük az első réteg kimosott káposztát egy nagyon nagy lábasba!

Terítsük szét a káposztát, majd tegyük a lábas közepébe a kacsát! Szórjuk a káposztára a felkockázott szalonnát, az összevágott borókabogyót, a felszeletelt almákat és fokhagymát! Hintsük meg ételízesítővel, sóval és köménnyel! Keverjük össze a káposztát, majd halmozzuk rá a kacsára úgy, hogy az a nagy részét ellepje!

Takarjuk le fóliával, és süssük meg 50 perc alatt előmelegített sütőben!

Neked ajánljuk