Kabinetpuding

Kabinetpuding

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 10 dkg piskótatészta
  • 20 dkg cukrozott gyümölcs (cseresznye, meggy, stb.)
  • 5 cl rum

A sárgakrémhez:

  • 2 tojás
  • 4 dkg pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 7,5 dkg kristálycukor
  • 1 tasak vaníliás cukor

A tálaláshoz:

  • tejszínhab

Elkészítés:

A piskótatésztát kis szabálytalan formává vágjuk, a gyümölcsöt felaprítjuk és mindkettőt rumba áztatjuk.

A krémhez a pudingport simára keverjük a hideg tej negyedével és a tojássárgákkal.

A tojásfehérjéket a cukor negyedével kemény habbá verjük. A maradék tejet, a cukrot és a vaníliás cukrot felforraljuk, és hozzáadjuk a hidegen kikevert pudingos tejjel, 3-4 perc alatt folyamatos keverés mellett sűrűre beforraljuk. A tűzről levéve gyors mozdulatokkal hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét.

A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Kivajazzunk, cukorral beszórjuk a gömbölyű tortaformát. A sárgakrémet összekeverjük a kockára vágott piskóta és gyümölcs darabokkal, majd a masszát a formákba töltjük.

A formákat forró vízzel töltött tepsibe állítjuk, szorosan lezárjuk alufóliával, a pudingot alig gyöngyöző vízfürdőben másfél órán át főzzük. A tűzről levéve a formában hagyjuk egy kicsit hűlni, majd óvatosan kiborítjuk belőle, adagokra vágjuk.

Tejszínhabbal tálaljuk.

Neked ajánljuk