Juhtúrós-sonkás töltött gomba

Juhtúrós-sonkás töltött gomba

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 16 nagy fej csiperkegomba
  • 2 szál póréhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg főtt sonka
  • 20 dkg juhtúró
  • 1 csokor finomra vágott kakukkfű
  • 5 dkg reszelt parmezán sajt
  • vaj a sütőtálhoz

Elkészítés:

A gombát megtisztítom, a szárakat finomra vágom. A pórét és a fokhagymát finomra vágom. A sonkát felkockázom.

A juhtúrót összekeverem a póréhagymával, a fokhagymával, a sonkával, a kakukkfűvel, sózom, borsozom.

A sütőt 180 C-fokra előmelegítem. A túrós krémet a gombafejekbe töltöm, kicsit belenyomkodom, kivajazott hőálló tálba helyezzük, és megszóromk a parmezánnal. A sütőben kb. 20 percig sütjük.

Neked ajánljuk