Jugo kifli (szuper puha)

Jugo kifli (szuper puha)

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • fél kocka friss élesztő
  • kiskanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 1,25 dl meleg tej
  • kb. 2 dl meleg víz
  • 1 evőkanál 10 %-os ecet
  • 2 evőkanál puha vaj (margarin)

Elkészítés:

Az élesztőt a meleg cukros tejben felfuttatjuk. Ezután a többi hozzávalóhoz adjuk és rugalmas tésztát gyúrunk (a margarint a végén adjuk hozzá). Meleg helyen duplájára kelesztjük.

Amikor megkelt a tészta 8 darabba vágjuk, kigömbölyítjük, és további 15 percet pihentetjük. Egy-egy tészta arabot ovális alakúra nyújtunk, majd a rövidebb oldaluknál fogva feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire téve ismét kelesztjük (kb. 1 óra).

A megkelt kifliket hideg vízzel megspricceljük, megszórhatjuk durva szemű sóval vagy szezám maggal (ki, hogyan szereti). 240 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 15 perc alatt szép pirosra sütjük.

A receptet Vankó Sándorné Ilona küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek