Jókai bableves

Jókai bableves

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 70 dkg marhahús
  • 2 pár debreceni kolbász
  • 20 dkg szárazbab
  • 3 szál fehérrépa
  • 5 szál sárgarépa
  • 1 zeller
  • 1 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejföl
  • 5 dkg liszt
  • fűszerpaprika
  • olaj
  • bors
  • babérlevél

Elkészítés:

A babot előző éjszaka beáztatjuk egy mély tálban annyi vízzel, hogy ellepje. A nagy kockákra feldarabolt marhahúst a babbal együtt feltesszük főni, körülbelül két és fél liter csontlében (víz+húsleves kocka).

Hozzáadunk 3-4 babérlevelet. A megpucolt zöldségeket (sárgarépa, fehérrépa, zeller, vöröshagyma, fokhagyma) kis kockákra vágjuk, majd a leveshez adjuk, ezután jöhet a kolbász is. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, fűszerpaprikával.

Lassú tűzön addig főzzük az egészet, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Ekkor paprikás, fokhagymás, vöröshagymás rántást készítünk, és azzal sűrítjük be a levesünket.

Aki erősen szereti, egy kis chilivel fűszerezheti, és ha még tartalmasabb levest szeretne enni, akkor csipetkét is tehet bele.

Hasonló receptek