Joghurtos-tejszínes epres torta

Joghurtos-tejszínes epres torta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

1 laphoz:

  • 2 tojás
  • 6 dkg cukor
  • 6 dkg liszt
  • 1 teáskanál víz
  • 1 teáskanál étolaj
  • (4 lapot sütünk)

a krémhez:

  • 50 + 40 dkg szamóca
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 evőkanál dzsemfix
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 liter natúr joghurt (én görög joghurtot használtam)
  • 1 csomag H.R. zselatin por (20 gr)
  • 0,5 liter Meggle cukrászhab
  • a tortaforma 26 cm-es

Elkészítés:

A tojásfehérjét a cukorral elkezdjük felverni, egyesével hozzáadjuk a sárgáját, az olajat és a vizet és keményre verjük. A lisztet fakanállal óvatosan belekeverjük a habba. A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a masszát és 190 fokra előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba). Ezt még 3-szor megismételjük. (Aki szeretné egyben is megsütheti, és kihűlés után négy részbe vágja a piskótalapot.)

Az 50 dkg szamócát a cukorral feltesszük főni, pár perc után beletesszük a dzsemfixet, és még kb. 2 percig főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd hűlni hagyjuk (dzsem lesz belőle). A joghurtba belekeverjük a zselatint és megmelegítjük, hogy elolvadjon benne. Ezután kihűtjük.

A tejszínt keményre verjük, a tetejére és az oldalára kiveszünk belőle. 40 dkg epret kisebb darabokra összevágunk. A joghurthoz hozzákeverjük a dzsemet és az összedarabolt epret, majd a keményre vert tejszínt.

Összeállítjuk a tortát. Minden lapra krémet kenünk. Vékonyan a tetejét meg az oldalát is lekenjük, és hűtőbe tesszük. Hűtés után a félretett tejszínből lekenjük a tetejét és oldalát, majd tetszés szerint díszítjük.

A receptet Kiss Imréné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk