Joghurtos málna kocka (GM)

Joghurtos málna kocka (GM)

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a piskótához:

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál rizsliszt
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • *

a krémhez:

  • 4 natúr joghurt (175 g/db)
  • 4 vaníliás cukor
  • 10 dkg cukor
  • fél csomag étkezési zselatin (Lucullus)
  • 5 dl tejszín
  • 50 dkg málna
  • *
  • (a tepsi 32 x 20 cm-es)

Elkészítés:

A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral. Ha úgy látjuk, hogy már jó (szép fényes, és krémes az állaga), akkor egy csipet sóval felverjük a fehérjét is. (Én nem szoktam nagyon keményre felverni, mert akkor nem lesz olyan jó a piskóta!) Ha elkészült, a fehérjéhez hozzákeverjük a cukros masszát, és kanalanként beletesszük a sütőporral elvegyített lisztet, és óvatosan eldolgozzuk.

A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd 180 fokra előmelegített ütőben kb. 40-45 perc alatt megsütjük.

A joghurtos krémhez a natúr joghurtokat egy kis lábasba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a zselatint, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a cukor el nem olvad. Amikor kész, félretesszük, és teljesen kihűtjük.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd a kihűlt joghurtos krémmel összekeverjük. Végül óvatosan hozzákeverjük a gyümölcsöket, vigyázva, nehogy szétmenjenek és levet eresszenek.

A kihűlt piskótát kettévágjuk, és megtöltjük a krémmel, majd befedjük a másik lappal.

Tipp: Én a tetejére is hagytam a krémből, és a gyümölcsből is, így még finomabb és mutatósabb.

A receptet Szepesi Ági küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek