Jércés-paradicsomos casarecce parmezánnal

Jércés-paradicsomos casarecce parmezánnal

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 40 dkg jércemell filé
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 40 dkg friss paradicsom
  • 2 dl sűrű paradicsomlé
  • frissen őrölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 35 dkg casarecce tészta (olasz tésztafajta)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 6 dkg reszelt parmezán

Elkészítés:

A megmosott, leszárított csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, a meghámozott vöröshagymát felaprítjuk, a forró olívaolajon megfuttatjuk, majd rászórjuk a csirkecsíkokat és fehéredésig sütjük.

Hozzáadjuk a megmosott félkarikákra szeletelt paradicsomot, hozzáöntjük a paradicsomlevet, sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük és összeforraljuk. Közben a tésztát sós forró vízben kifőzzük, leszűrjük, a paradicsomos húshoz adjuk, megszórjuk aprított petrezselyemmel és magas tűzön összeforgatjuk. Tálaláskor forrón tányérokba szedjük és megszórjuk reszelt parmezánnal.

Neked ajánljuk