Jégkrémtorta

Jégkrémtorta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 2 púpos evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna

A krémhez:

  • 3 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • 1 tojás
  • diónyi margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg margarin
  • 16 evőkanál cukor
  • 3-4 evőkanál kakaó

Elkészítés:

A tésztához a 6 tojás sárgáját a cukorral habzásig keverjük, hozzádjuk a lisztet, és a többi hozzávalót, jól összekeverjük. A 6 tojás felvert habját beleforgatjuk, és kikent, lisztezett tepsiben megsütjük.

A krémhez a lisztet, a tejet, a tojást, és a diónyi margarint hozávalókat sűrű krémmé főzzük.

A margarint a cukorral habosra keverünk, hozzáadjuk a rumot is, majd a kihűlt főzött krémmel csomómentesre keverjük. Elosztjuk úgy, hogy az egyik rész kissé több legyen, ebbe 3-4 kanál kakaót keverünk.

A tésztát megkenjük a kakaós krémmel, majd a fehérrel, felcsavarjuk, és a maradék kakaókrémmel bevonjuk, a tetejét. Fagyasztóba tesszük tálalásig.

Neked ajánljuk