Ízletes rák fetás pirítóssal

Ízletes rák fetás pirítóssal

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók:

  • 1 db citrom
  • 1 evőkanál majoránna
  • ételízesítő
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál margarin
  • 25-30 db fagyasztott, előfőzött rákfarok

a fetás pirítóshoz:

  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10-12 szelet kenyér
  • 20 dkg feta sajt

Elkészítés:

Elkészítés:

Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a rákot! Ízlés szerint sózzuk, fedővel lefedjük, ezután annyi vízben pároljuk, amennyit a rák kiengedett. 10 perc múlva levesszük a fedőt, és elpárologtatjuk a vizet! Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, sózzuk meg újra, majd süssük rövid ideig!

Pirítsuk meg a kenyereket, majd dörzsöljük be melegen fokhagymával, és kenjük meg sajttal!

A citromot negyedeljük, és a rák mellé tesszük.

Neked ajánljuk