Ízletes kakas zsemlegombóccal

Ízletes kakas zsemlegombóccal

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 kakas
  • 5 dl barna sör
  • 1 evőkanál mustár
  • 0,5 dl konyak
  • 1 dl tejföl
  • 4 evőkanál olaj
  • törött feketebors
  • késhegynyi őrölt gyömbér
  • 1 fej hagyma
  • 1 teáskanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

Elkészítés:

Daraboljuk fel a kakast! Sózzuk meg! Futtassuk meg a hagymát olajon, majd pirítsuk le a húsdarabok mindkét oldalát! A húsokat tegyük bele egy tűzálló tálba!

Keverjük össze a mustárt, a gyömbért, a sört, a szétzúzott fokhagymát, a konyakot, egy kis sót és borsot! Locsoljuk meg ezzel az öntettel az ételt!

Fedjük le a tálat, majd pároljuk meg 2 óra alatt közepes lángon előmelegített sütőben!

Vegyük ki a puha húst! Habarjuk be a levét tejfölös liszttel! Forraljuk ki és fűszerezzük meg!

Tegyük vissza a tálba a húst, öntsük le a mártással, és tálaljuk zsemlegombóccal!

Hasonló receptek